Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Torskrygg med pocherat ägg och vitvinssås

c
Gör såhär
- Dela fisken i 4 bitar. Salta dem runt om och låt rimma i kyl ca 1 tim.
- Skala och finhacka löken. Fräs den på svag värme i 1 msk smör utan att den tar färg. Tillsätt vin, buljong och grädde. Koka ihop tills ca 5 dl återstår, ca 1 tim. Sila såsen och häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt och citronsaft. Vispa eller mixa i resten av smöret precis innan servering.
- Koka upp vatten, ättiksprit och salt i en kastrull. Sänk värmen så att vattnet bara sjuder. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det försiktigt glida ner i vattnet. När äggvitan stelnat efter 3-4 min är äggen färdiga. Lyft upp dem med en hålslev.
- Koka upp ½ dl vatten i en låg, vid panna. Torka av fisken, lägg den i pannan och sjud på svag värme under lock ca 5 min.
- Servera fisken med vitvinssås, ägg och pressad potatis. Garnera med ansjovis och gräslök.
Receptkreatör: Arla och Tommy Myllymäki