Recept

Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

Torskrygg med klassiska smaker som pepparrot och spenat i en krämig sås. Pepparroten varierar i smak så justera mängden tills den passar just dig.

Gör såhär

  1. Börja med att skala och koka potatisen.
  2. Sätt ugnen på 175°. Skär torsken i 4 bitar.
  3. Blanda färskost, grädde, pepparrot, spenat och citronsaft. Fördela det i botten av en ugnssäker form. Lägg på fisken.
  4. Blanda citronskal, salt, persilja och ströbröd. Strö det över fisken. Stek i mitten av ugnen ca 25 min.
  5. Servera med kokt potatis eller potatismos.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

600 gram torskrygg
150 gram färskost naturell
1,5 del grädde (vispgrädde eller mellangrädde efter smak)
3 msk finriven pepparrot
100 gram bladspenat
1,2 citron rivet skal och saft
1 tsk salt
1 msk hackad färsk persilja
1 msk ströbröd
750 gram potatis

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2020 Simonsig Chardonnay, Simonsig Estate

Stellenbosch94 kr
prissänkt

2016 Chardonnay, The Paring

Kalifornien249 kr 299 kr

2011 Château La Louvière Blanc, André Lurton

Bordeaux279 kr