Recept

Ugnsbakad torskrygg med pepparrotskräm

Torskrygg med klassiska smaker som pepparrot och spenat i en krämig sås. Pepparroten varierar i smak så justera mängden tills den passar just dig.

Gör såhär

  1. Börja med att skala och koka potatisen.
  2. Sätt ugnen på 175°. Skär torsken i 4 bitar.
  3. Blanda färskost, grädde, pepparrot, spenat och citronsaft. Fördela det i botten av en ugnssäker form. Lägg på fisken.
  4. Blanda citronskal, salt, persilja och ströbröd. Strö det över fisken. Stek i mitten av ugnen ca 25 min.
  5. Servera med kokt potatis eller potatismos.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

600 gram torskrygg
150 gram färskost naturell
1,5 del grädde (vispgrädde eller mellangrädde efter smak)
3 msk finriven pepparrot
100 gram bladspenat
1,2 citron rivet skal och saft
1 tsk salt
1 msk hackad färsk persilja
1 msk ströbröd
750 gram potatis

Rekommenderade viner

Fylliga och krämiga vita viner