Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp
Kycklingklubbor med tillbehör som steks i ugnen i en praktisk allt-i-ett rätt. Skockorna blir härligt mjuka och nötiga i ugn. Lingon är gott att äta till denna rätt.
Gör såhär
- Sätt ugnen på 200°.
- Salta och peppra kycklingklubborna. Bryn dem i smör i en stekpanna.
- Lägg över i en långpanna och stek i mitten av ugnen ca 20 min.
- Skala jordärtskockor och morötter. Skär dem och purjolöken i bitar.
- Fräs svampen några min i smör. Lägg rotfrukter, purjolök och svamp runt kycklingen.
- Rör ihop svampskyn och häll i pannan. Stek ytterligare 40–45 min.
- Garnera med lingon och eventuellt färsk timjan.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter
4 kycklingklubbor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla® svenskt smör
500 gram jordärtskockor
200 gram morötter
1 purjolök
200 gram svamp
Svampsky:
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 msk koncentrerad äppeljuice
2 msk kantarellfond
1 dl lingon