Recept

Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp

Kycklingklubbor med tillbehör som steks i ugnen i en praktisk allt-i-ett rätt. Skockorna blir härligt mjuka och nötiga i ugn. Lingon är gott att äta till denna rätt.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Salta och peppra kycklingklubborna. Bryn dem i smör i en stekpanna.
  3. Lägg över i en långpanna och stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  4. Skala jordärtskockor och morötter. Skär dem och purjolöken i bitar.
  5. Fräs svampen några min i smör. Lägg rotfrukter, purjolök och svamp runt kycklingen.
  6. Rör ihop svampskyn och häll i pannan. Stek ytterligare 40–45 min.
  7. Garnera med lingon och eventuellt färsk timjan.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter

4 kycklingklubbor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla® svenskt smör
500 gram jordärtskockor
200 gram morötter
1 purjolök
200 gram svamp

Svampsky:
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 msk koncentrerad äppeljuice
2 msk kantarellfond
1 dl lingon