Recept

Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp

Kycklingklubbor med tillbehör som steks i ugnen i en praktisk allt-i-ett rätt. Skockorna blir härligt mjuka och nötiga i ugn. Lingon är gott att äta till denna rätt.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Salta och peppra kycklingklubborna. Bryn dem i smör i en stekpanna.
  3. Lägg över i en långpanna och stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  4. Skala jordärtskockor och morötter. Skär dem och purjolöken i bitar.
  5. Fräs svampen några min i smör. Lägg rotfrukter, purjolök och svamp runt kycklingen.
  6. Rör ihop svampskyn och häll i pannan. Stek ytterligare 40–45 min.
  7. Garnera med lingon och eventuellt färsk timjan.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

4 kycklingklubbor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
500 gram jordärtskockor
200 gram morötter
1 purjolök
200 gram svamp

Svampsky:
2 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad äppeljuice
2 msk kantarellfond
1 dl lingon

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2020 Simonsig Chardonnay, Simonsig Estate

Stellenbosch94 kr
prissänkt

2016 Chardonnay, The Paring

Kalifornien249 kr 299 kr

2011 Château La Louvière Blanc, André Lurton

Bordeaux279 kr