29 augusti 2023

Glasprovning Riedel med Jane Sandström

Välkommen till en lärorik afton där glasexperten Jane Sandström guidar oss genom vikten av att välja rätt glas till rätt vin. Vi passar på att öppna fyra riktigt exklusiva viner för att göra provningen extra lyxig. Varmt välkommen!

Rätt glas till rätt vin – bli expert!

Ett välkänt fenomen i vinälskarkretsar är att du aldrig glömmer din första glasprovning – skillnaden på smak och doft för samma vin i olika sorters vinglas är nämligen så stor att det är häpnadsväckande.

Denna afton är vi mycket glada att välkomna glasexperten Jane Sandström till Vinklubben för att bjuda på denna stora upplevelse. Jane har med sig fyra olika kupor från sommelierernas favoritmärke Riedel där de olika glasen är designade för att framhäva de olika vinernas egenskaper på bästa sätt. Självklart vill vi på Tryffelsvinet passa på att förhöja upplevelsen ytterligare – därför öppnar vi fyra riktigt exklusiva viner att ackompanjera glasen.

Provningens viner och glas

2021 Riesling Kirschgarten Großes Gewächs, Philipp Kuhn, à 399 kronor – rieslingkupa
2020 Pouilly-Fuissé Premier Cru, Domaine Cordier, à 499 kronor – chardonnaykupa
2019 Gevrey-Chambertin Ostrea, Domaine Trapet, à 949 kronor – pinot noirkupa
2015 Château Fleur Pourret, Château Fleur Pourret, à 399 kronor – cabernet sauvignonkupa

Pris: 595 kronor
När: Onsdagen den 11 oktober
Tid: 18:00-19:00
Var: Tryffelsvinets Klubblokal på Blasieholmsgatan 4A

Avbokningspolicy: Vid avbokning senast 4 oktober återbetalas biljettpriset (minus Billettos serviceavgift).

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Jane Sandström och Tryffelsvinets team!

Om Riedel
Familjen Riedel bär på över 260 års erfarenhet av glastillverkning. Idag drivs företaget av Maximilian Riedel, som är elfte generationen glashandlare. Riedels huvudkontor ligger i Kufstein i Österrike och här tillverkas även Riedels munblåsta karaffer och glasserier. Hantverket kräver både stor yrkesskicklighet och stora lungor. När glasmassan kommer ut ur den 1200 grader varma ugnen har den en konsistens som liknar flytande honung. Av glasmassan tillverkar Riedels glasblåsare ungefär tolv stora karaffer på en dag. Därefter går de över till mindre karaffer och glas, för att lungorna ska orka. Riedel har ytterligare två glasfabriker. Deras mest moderna anläggning ligger i Weiden i Tyskland. Här produceras bland annat de maskintillverkade serierna Riedel Vinum och Riedel Veritas. Omkring 50 000 glas lämnar fabriken dagligen, vilket kan jämföras med fabriken i Kufstein som har en daglig produktion på 1 000 glas och betydligt fler anställda. I alla fabriker sker slutkontrollen för hand av kunniga hantverkare.