11 juni 2024

25 september: Vinmakarbesök Johan Malan från Simonsig Estate

I september har vi det stora nöjet att välkomna Johan Malan – ägare och vinmakare på den legendariska sydafrikanska producenten Simonsig Estate, utsedd till ”Winemaker of the Year 2020”. Vi hälsar välkomna till en spännande och lärorik provning!

Johan Malan gäster Vinklubben

Simonsig Estate grundades av Johans pappa, Frans Malan, på 1950-talet i Stellenbosch och har sedan dess vart i den sydafrikanska förfronten av innovation inom vinmakning och vinnäring. Bland annat var man först i landet att tillverka mousserande vin på enligt den traditionella metoden vilket idag är en så pass etablerad vinstil att den har fått sitt egna namn och skyddat ursprung: Méthode Cap Classique. Utöver mousserande viner producerar man allt från lagringsdugliga Bordeaux-blends i form av toppvinet Tiara till lättdruckna och inbjudande vita viner. Det senaste tillskottet i portföljen är Johan Malans specialprojekt: den så kallade The Grapesmith-serien som produceras med spjutspetsprecision i ytterst limiterad upplaga.

Denna afton kommer Johan Malan i egen hög person till vår klubblokal för att leda vinklubben i en djuplodad provning av Simonsigs portfölj. Vi kommer under kvällen bekanta oss med allt från deras uppfriskande och prisvärda mousserande viner, till lagringsdugliga och mogna Bordeaux-blandningar och sist men inte minst den extremt småskaliga Grapesmith-serien.

Provningens viner

2023 Kaapse Vonkel Brut, Simonsig Estate
2021 Cuvée Royale Blanc de Blancs
2022 Simonsig Chardonnay
2020 The Grapesmith Mediterraneo
2020 The Grapesmith Die Kluisenaar
2014 Redhill Pinotage
2018 Tiara
2015 Labyrinth Cabernet Sauvignon

Pris: 495 kronor
När: Onsdagen den 25 september
Tid: 17:30-18:45
Var: Tryffelsvinets Klubblokal på Blasieholmsgatan 4A (bottenplan), Stockholm.

Vid avbokning senast den 18 september återbetalas biljettpriset (minus Billettos serviceavgift).

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Johan Malan och Tryffelsvinets team!

25 september 2024 17:30-18:45

Pris: 495 kronor

Boka evenemang