20 februari 2025

9 april: Vinmiddag Mathias Dahlgren Private Dining med Bouchard Père et Fils

Välkommen på en unik afton tillsammans med anrika Domaine Bouchard Père et Fils och den trollbindande Victor Pepin när vi slår oss till bords på Mathias Dahlgren Private Dining för att njuta viner och mat av absolut världsklass.

Bourgogne-middag i högsta klass

Bouchard Père et Fils är en av Bourgognes äldsta egendomar, grundat 1731 i Beaune av Michel Bouchard. Michel var en klädförsäljare från Grenoble som stannade till i Beaune där han köpte med sig ett vinfat för att sälja vidare under sin fortsatta resa. När han märkte hur stor efterfrågan var återvände han till Bourgogne tillsammans med sin son Joseph för att satsa på vin istället för kläder och resten är, som man brukar säga, historia – där det första vinfatet med århundradena kom att bli en av Bourgognes största och mest visionära egendomar. Idag befinner sig Bouchard Père et Fils i sitt fjärde århundrade – mitt uppe i en spännande tid med stora förändringar för denna viktiga Bourgogneegendom där fokus ligger på premier och grand cru.

Denna afton sätter vi oss till bords med Victor Pepin från Domaine Bouchard hos en av Sveriges bästa kockar – Mathias Dahlgren – i hans nya koncept ”Private Dining”. Här sätter Mathias och hans team sin gastronomiska prägel på mat och dryck genom att specialanpassa menyn efter Bouchard Père et Fils viner. Med exklusiva råvaror, finess och kunskap av högsta nivå kommer vi – tillsammans med Victor Pepins skickliga och djupt initierade vägledning – att tillsammans få uppleva en middag utöver det vanliga!

Aftonens meny och viner

Aptitretare
Kungskrabba, mandel, grapefrukt
Kräm på Västerbottenost med Kalixlöjrom & syrad lök
Grönärtscappucino med mjölkskum
Bröd & smör

NV Brut, Champagne Thiénot

Tartar på burfångad havskräfta från Hitra – sikrom, vit soja, gräslök
2022  Meursault les Clous
2021 Corton-Charlemagne Grand Cru

Smörstekt torsk från Lofoten – stekt svamp, smörsås, forellrom
2021 Beaune Premier Cru Clos de la Mousse Monopole
2007 Beaune-Grèves Premier Cru Vigne de l’Enfant Jésus (magnum)

Vårlamm från Sörmland – grön sparris, toppmurklor, ramslök
2004 Le Corton Grand Cru (magnum)

Variation på Gariguette jordgubbar – smördeg, vaniljkräm, lime
Kaffegodis

Pris: 4,500 kronor (inkluderar meny och vinpaket)
Boka plats: Mejla reservations@mdghs.com  – meddela sällskapets storlek och eventuella allergier (du kommer därefter att få en länk där du ombeds bekräfta din reservation genom att godkänna Mathias Dahlgrens bokningsvillkor)
När: Onsdagen den 9 april
Tid: 18:00
Plats: Mathias Dahlgren Private Dining, Södra Blasieholmshamnen 6, 111 48 Stockholm

Mathias Dahlgrens avbokningsregler gäller.

HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN ÖNSKAR
Victor Pepin, Mathias Dahlgren och Tryffelsvinet!

9 april 2025 18:00-21:00

Pris: 4,500 kronor

Tryffelsvinet tipsar

Viner från Bouchard Père et Fils