01 januari 2024

Vinårgångar i Spanien

Här har Tryffelsvinet sammanfattat allt du behlöver veta om de senaste vinårgångarna i Spanien

Det går inte att tala om vin utan att prata om vädret. Temperatur, nederbörd och vindar kommer att påverka det vi häller i våra glas och det spelar ingen roll hur tekniskt avancerade vi människor blir – i slutändan kan vi aldrig påverka vädrets makter. Här har vi samlat matnyttig information om väderförhållandena i Spanien de senaste åren och hur det påverkat vinernas kvalitet.

Tabellen ovan kan ses som en fingervisning för årgångens generella kvalitet på en skala från 1-10, där 10 är högsta betyg. Observera att denna sida och tabell uppdateras löpande och är därför inte en fullständig förteckning. 

2018

I norra Spanien – såsom Galicien, Rioja och Ribera del Duero – rapporteras om relativt svala temperaturer för årgången. Under tidig sommar regnade det en hel del med efterföljande problem med mjöldagg och minskad skörd som resultat. De bönder som jobbat noggrant med selektering av druvmaterialet lär producera fina viner – men stilmässigt kommer de att vara lättare i såväl alkohol som kropp än tidigare varmare år, särskilt i regioner som Rioja.

 

Tryffelsvinet tipsar

Fler årgångsguider

Vinårgångar i Frankrike

Här har Tryffelsvinet sammanfattat allt du behöver veta om de senaste vinårgångarna i Frankrike

Läs mer

Vinårgångar i Italien

Här har Tryffelsvinet sammanfattat allt du behlöver veta om de senaste årgångarna i Italien.

Läs mer

Vinårgångar i Sydafrika

Här har Tryffelsvinet sammanfattat allt du behlöver veta om de senaste vinårgångarna i Sydafrika

Läs mer

Vinårgångar i USA

Här har Tryffelsvinet sammanfattat allt du behöver veta om de senaste vinårgångarna i USA

Läs mer