26 februari 2025

Vinfestivalen 2025 master class-schema

Här finner du information och schema för alla spännande master class-provningar som anordnas under Tryffelsvinets VInfestival!

Tryffelsvinet tipsar

Master class-provningar – pass 1 (11:00-15:00)

Platser kvar

Master Class pass 1: Jean-Claude Boisset (11:15-12:00)

Trollbindande personligheten och vinmakaren Grégory Patriat från Jean-Claude Boisset bjuder på en master class där vi provar igenom några av Grégorys favoritviner från ”vintage of a lifetime”-årgången 2022. Grand Cru-viner utlovas! 295 kronor per biljett.

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 1: Gulfi Cantina (11:15-12:00)

Spännande vertikal av ekologiska Gulfi Cantinas topp-nero d’avola från sicilianska regionen Pachino under ledning av Matteo Catania. 95 kronor per biljett

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 1: Domaine André Brunel (11:30-12:15)

Prova sex årgångar av Châteauneuf-du-Pape Les Cailloux tillsammans med Fabrice Brunel. En spännande vertikal från en av Frankrikes mest berömda regioner. 395 kronor per biljett.

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 1: Paolo Scavino (11:45-12:30)

En djupdykning i Barolo Crus från 2021 – årgången som kallas ”among the best in recent years” och gårdens Riserva 2019. En provning av bland det bästa Piemonte har att erbjuda. 395 kronor per biljett

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 1: Bouchard Père et Fils (12:45-13:30)

Bouchard Père et Fils är en av Bourgognes äldsta och mest tongivande namn. Efter 300 år i Beaune är fokuset fast ställt på framtiden och siktet är inställt på Premier- och Grand Cru i världsklass. Under denna master class provar vi just både premier- och grand cru från några av Bouchards bästa lägen. 295 kronor per biljett

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 1: Weingut Philipp Kuhn (12:45-13:30)

En drömline up för rieslingälskaren där vi provar igenom fyra av Philipp Kuhns Großes Gewächs-vingårdslägen i olika årgångar. Få en djupare förståelse för Pfalz unika terroir och prova rieslingviner i världsklass. 295 kronor per biljett.

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 1: Azelia (13:00-13:45)

Älskvärde Lorenzo Scavino bjuder på en liten skattkista då han öppnar årgång 2014, 2015 och 2016 på några av gårdens absolut bästa viner. Här får du möjlighet att dyka ner i tre spännade Barolo-årgångar i allmänhet och lära känna Azelias fantastiska portfölj i synnerhet. 295 kronor per biljett.

Läs mer
Platser kvar

Master class pass 1: Simonsig Estate (13:15-14:00)

Välkommen på en exklusiv vertikalprovning där vi provar tre decennier av Simonsig Tiara; 2001, 2011, 2005 och 2015. En verkligen värdemätare för Tiaras stora lagringspotential! 195 kronor per biljett

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 1: Ciacci Piccolomini (14:15-15:00)

Inte mindre än tre 100-poängsviner öppnas på denna spännande master class där fokuset riktas på Brunello di Montalcino Riserva. En unik back vintage-exposé från en av våra mest älskade italienska producenter. 395 kronor per biljett

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 1: Cirillo Estate (14:15-15:00)

När Cirillo Estate kommer hela vägen från Australien så gör de det med besked – inte nog med att de tar med sig gårdens presigevin ”1850 Ancestor Vine Grenache” gjord på världens äldsta grenacherankor – de tar även med sig samma vin i en ”museum release” samt en version av vinet som enbart släppts i 100 (!) buteljer. Ett unikt tillfälle helt klart! 95 kronor per biljett

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 1: David & Nadia (14:30-15:15)

Det är inte för inte som chenin blanc är en av Sydafrikas viktigaste druvor och det är få andra druvsorter som bättre kan visa upp den enorma kvalitetsrevolution som skett i Sydafrika de senaste decennierna. En av landets mest hyllade chenin-producenter är Swartlandsbaserade David & Nadia som kommer hit denna dag för att visa sina bästa chenin-viner. 195 kronor per billjett

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 1: Fratelli Alessandria (14:45-15:30)

I den lantliga byn Verduno producerar familjen Alessandria viner som älskas av såväl sommelierer som vinälskare världen över . Men vad vet vi egentligen om denna spännande region? I denna lärorika master class hälsar vi för första gången Vittore Alessandria välkommen till Sverige för att djupdyka i årgång 2021 av gårdens cruer + härliga back vintage-årgången 2013. 95 kronor per billjett

Läs mer

Tryffelsvinet tipsar

Master class-provningar – pass 2 (16:00-20:00)

Platser kvar

Master Class pass 2: Peter-Allan Finlayson (16:15-17:00)

Peter-Allan Finlayson är en av Sydafrikas mest hajpade unga vinmakare och ligger bakom de eftertraktade vinerna från Crystallum och Gabriëlskloof. Under denna master class får du lära känna båda egendomarnas viner. 395 kronor per biljett

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 2: Domaine Charles Joguet (16:15-17:00)

Spännande vertikal av ekologiska Domaine Charles Joguets prestigevin Clos de la Dioterie i fyra olika årgångar under av Anne-Charlott Genet. Här får vi möjlighet att djupdyka i appellationen Chinon och upptäcka hur lagringsbara dess viner är! 95 kronor per biljett

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 2: Paul Clüver Family Wines (16:30-17:15)

Paul Clüver Family WInes håller till i ett av Sydafrikas mest spännande distrikt – det svala kustnära Elgin. Här påminner klimatet i Europa och vinrankor samsas med äppelodlingar – och det är också här man hittar några av landets bästa pinot noir- och chardonnay-viner. Under denna master class kommer vi att fokusera på det sistnämnda när respekterade vinmakaren Andries Burger djupdyker i gårdens flaggskeppsvin Seven Flags Chardonnay i tre årgångar samt familjens specialvin som görs i samarbete med Bourgognelegendaren Jacques Prieur. 95 kronor per biljett

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 2: Domaine Maire (16:45-17:30)

Jura – Årets Vinort hos Munskänkarna. Det går inte att prata om vinmakning i Jura utan att nämna uttrycken sous voile och ouillé. Sous Voile – ”under slöjan” – refererar till det flortäcke som naturligt bildas på den gröna druvan savagnin i fat som inte fyllts hela vägen upp. Slöjan skyddar vinet från att bli angripen av andra bakterier under den oxidativa lagringen och bidrar med nötiga aromer och en rustik stil till vinet. Ouillé är benämningen på den mer konventionella stil av vinmakning där inget flortäcke förekommer. Domaine Maire gör vin i båda dessa stilar och under denna master class kommer vi att lära oss allt om detta! 95 kronor per biljett

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 2: Josetta Saffirio (17:45-18:30)

Älskade vinmakaren Sara Vezza tar under denna master class ned sig viner som spänner över tre decennier. Inte nog med att vi får prova två av hennes nyaste cru-lägen i årgång 2019 – vi får även ta del av hennes kommunbarolo från 1999 och magnumversionen av hennes Persiera 2005. Ett måste för alla Sata Vezza-fans! 195 kronor per biljett

Läs mer
Platser kvar

Master class pass 2: Meerlust Estate (17:45-18:30)

Meerlust Estate är en av de egendomar som verkligen satte Sydafrika på vinkartan när Meerlust Rubicon lanserades på 80-talet. Under denna exceptionella master class dyker vi ända ner till just 80-talet och sätter dess lagringspotential på det ultimata testet! 295 kronor

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 2: Mastroberardino (18:00-18:45)

Under denna master class kommer Mastroberardinos Brunella Allocco att djupdyka i egendomens mest förnäma vin: Radici taurasi Riserva. Under provningen får du prova fyra olika årgångar – bland annat årgång 2016 som var 5:a på Wine Spectator’s lista över 2023 års 100 bästa viner tillSAMMANS MED GÅRDENS Brunella Allocco. 195 kronor per biljett

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 2: Ca’ del Bosco (18:15-19:00)

Ca’ del Bosco har gjort sig kända i världen för att skapa mousserande vin av av högsta internationella standard. Denna tag har de inte bara med sig två prestigemousserande – de passar även på att visa att de kan göra vita och röda viner i världsklass. 95 kronor per biljett.

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 2: Joh. Jos. Prüm (19:15-20:00)

När Joh. Jos. Prüm kommer på besök får vi en vindlande resa och genomgång av Moseldalens prädikatsystem med nedslag i stilarna kabinett, spätlese och auslese från årgångarna 2020 och 2015. 95 kronor per biljett

Läs mer
Platser kvar

Master Class pass 2: Champagne Thiénot (19:15-20:00)

Bubbelälskarens himmelrike – en master class som helt fokuserar på familjeägda prestigechampagne La Vigne Aux Gamins Blanc de Blancs Extra Brut i fyra årgångar där vi nördar ner oss i årgångarnas skillnader. Som en extra treat leds provningen av ingen mindre än Stanislas Thiénot i egen hög person. Detta vill du inte missa! 295 kronor per biljett

Läs mer