Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
2021 Syrah, Gabriëlskloof
nr 5646201Detta vin är en del av Gabriëlkloofs Estates-serie som erbjuder ett urval viner i boutiquestil som alltid imponerar med sin kvalitét och prislapp. Vinet är gjort på 100% syrah som skördats för hand och som sedan fått lagras i gamla franska barriquer.
Pris 169 kr
Kropp
Tannin
Syra
Beskrivning
Doft och smak
Vinet har en fruktig och parfymerad doft med aromer av svarta och röda körsbär, hallon, björnbär, stjärnanis och vit peppar. Smaken är fyllig och kombinerar en frisk syra med mjuka välintegrerade tanniner som mynnar ut i ett fruktigt avslut.
Passar till
Grillat kött och smakrika anrättningar – perfekt till sommarens grillbufféer.
Lagringspotential
Dricks nu, men tåls att lagras till 2027
Mer information
Är du nyfiken på mer om årgångar i Sydafrika? Läs vår Sydafrikanska årgångsguide här!
Om produkten
Gabriëlskloof är en familjestyrd egendom i den sydafrikanska kustregionen Walker Bay, beläget mellan två bergskedjor och med närhet till Atlanten. Företaget grundades år 2001 av affärsmannen Bernhard Heyns, och för den sydafrikanske Heyns är Gabriëlskloof en dröm som blivit verklighet. Tillsammans med den lokale druvbonden Barry Andersson fann man en gård strax utanför Bot River. Gården gick då under namnet ‘Avontuur, och var en mark där man tidigare odlat vete. Det visade sig snabbt att marken hade stor potential för att framställa högkvalitativa premiumviner, och idag – över 20 år senare – är gården fortfarande en framgångsrik, familjedriven angelägenhet.
I vineriet basar Bernhards svärson Peter-Allan Finlayson, som 2021 blev utsedd till ”Winemaker of the year” i Tim Atkins MW’s South Africa Special Report som ett slutgiltigt erkännande för sin enorma skicklighet och kunskap. Peter-Allan är mest känd för egna vineriet Crystallum Wines (som han driver tillsammans med brodern Andrew), och precis som på Crystallum arbetar Peter-Allan med så lite mänsklig intervention i vinmakningen. Allt arbete sker för hand och ett miljömässigt hållbarhetstänk genomsyras i besluten som fattas. Ankomsten av Peter-Allan Finlayson som källarmästare 2014 inledde en ny och spännande era för företaget, speciellt med sina vinprojekt så som The Gabriëlskloof Range (med fokus på egna vingårdarna och som kan drickas direkt vid lansering), The Landscape Range (med fokus på toppvingårdarna och de äldsta rankorna, som gärna behöver lagras innan de avnjutes) och The Projects Range (där Peter-Allan kan experimentera med alternativa jäsnings- och lagringsmetoder). Viner som haft en återkommande plats i kritikers val av vin de senaste åren.
Tim Atkins MW räknar Gabriëlskloof som en av Sydafrikas ”First Growths” i sin 2024 Cape Classification, vilket är en tydlig blinkning till en av de högsta klassifikation man kan få i Bordeaux: 1ème Cru Classé. År 2021 utsåg han också Peter-Allan till ”Winemaker of the year”.
Är du nyfiken på mer om årgångar i Sydafrika? Läs vår Sydafrikanska årgångsguide här!
2021 Syrah består av 100% syrah. Druvorna har skördats för hand och sedan avstjälkats. Druvorna har sedan förflyttas till jäsningstankar med hjälp av ett gravitationssystem, vilket möjliggör jäsning av hela bär. Vinet har genomgått naturlig jäsning och sedan lagrats 18 månader i gamla franska barriquer.