Recept

BBQ ribs med rostad pumpa och dippsås

Tack vare kokning blir revbenen just så där perfekt möra och mumsiga, dessutom med generöst mycket glaze. De är perfekta att förbereda för att sedan frysa in eller låta marinera i glaze i upp till 2 dagar i kyl.

Gör såhär

  1. Börja med dippsåsen. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ kallt.
  2. Lägg köttet i en stor gryta. Skala och halvera löken och lägg i grytan tillsammans med lagerbladen. Täck med vatten och låt koka upp. Koka under lock på svag värme ca 1 tim.
  3. Fortsätt med pumpaklyftorna. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär pumpan i tunna klyftor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, spraya på smör-&rapsolja. Baka i mitten av ugnen ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
  4. Rör samman alla ingredienser till glazen.
  5. Lägg köttet i en långpanna med köttsidan upp och pensla på glazen runt om. Strö över farinsocker, salt och kryddor. Stek i övre delen av ugnen ca 15 min.
  6. Låt pumpaklyftorna vara med i ugnen de sista minuterna så att de blir varma.
  7. Servera ribsen med rostad pumpa och dippsås.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: BBQ ribs med rostad pumpa och dippsås

Ingredienser

4 personer
tillagningstid 60+ min

1½ kg tunna kamben eller tunna revbensspjäll
1 gul lök
2 lagerblad
1 msk farinsocker
½ msk flingsalt
1 tsk chiliflakes
1 tsk svartpeppar

Glaze
3 msk Arla® svenskt smör
1½ dl barbequesås
1 pressad vitlöksklyfta
1½ msk flytande honung
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Rostad pumpa (går självklart att byta ut mot sötpotatis/potatis etc)
750 g pumpa
2 msk Arla® svenskt smör
1 tsk salt

Dippsås
2½ dl Arla® gräddfil
½ dl majonnäs
1½ msk chilisås
1 krm cayennepeppar
1 msk finhackad rödlök
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Fluffiga och fläskiga röda viner

2020 Heritage Reserve Zinfandel, DeLoach Vineyards

Kalifornien159 kr
årgång slut

2020 Simonsig Cape Blend, Simonsig Estate

Stellenbosch99 kr
årgång slut