Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Entrecôte med ancho-rub
Ljuvlig entrecote som gnids in med en torr kryddblandning med mild, lite rökig anchochili som ger köttet extra smak. Grilla sedan köttet och bjud med goda grönsaker.
Gör såhär
- Börja med barbecuesåsen. Fräs vitlöken i smör-&rapsolja. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen och koka den ca 3 min.
- Blanda kryddorna till ruben och gnid in köttet med den. Grilla över glöd ca 3 min på varje sida.
- Lägg köttet vid sidan av glödbädden och låt det grilla ytterligare ca 5 min.
- Dela eller skiva köttet, strö över flingsalt och servera med grillade grönsaker och barbecuesås.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Entrecote med ancho-rub
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 30 minuter
2 skivor entrecôte, ca 600 g
1 tsk flingsalt
Barbecuesås
2 hackade vitlöksklyftor
1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
1 dl tomatketchup
1 msk farinsocker
2 msk vinäger
1 tsk sambal oelek
1/2 malen spiskummin
Ancho-rub
2 tsk starkt paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk farinsocker
1,5 tsk salt
1 msk ancho chili