Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Entrecôte med chimichurribearnaise
I Argentina gör de en väldigt god ört- och chilisås – chimichurri. Såsen är god som den är men blir ännu godare om man blandar den med en annan sås, den franska bearnaisen. Ett världsligt möte som såklart är väldigt gott till kött men också passar bra till stekt lax eller stekta portabella svampar.
Gör såhär
- Ta fram köttet ur kylskåpet ca 1 tim innan tillagning. Salta och peppra köttet och stek i en stekpanna ca 1 min på varje sida.
- Tillsätt smör, vitlök och timjan och låt köttet steka i smör- och örtblandningen 4-6 min. Vänd köttet några gånger under tiden, låt vila. Gör under tiden chimichurribearnaisen.
Chimichurribearnaise
- Smält smöret och ställ åt sidan. Koka upp vinäger, schalottenlök, vitlök, torkad dragon och peppar i en kastrull.
- Koka ihop till hälften och sila bort kryddor och lök. Låt svalna.
- Vispa upp äggulorna med lite vatten i en värmetålig skål. Tillsätt vinägerblandningen och ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten. Vispa utan uppehåll tills såsen tjocknar. Ta från värmen och häll långsamt i det smälta smöret under vispning.
- Blanda försiktigt ner de hackade örterna i såsen och rör i lime- och citronsaften.
- Smaka av med salt och peppar. Skär köttet i skivor och servera med såsen.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Entrecôte med chimichurribearnaise
Ingredienser
4 personer
tillagningstid: 45 minuter
2 skivor entrecote, ca 600 g
salt och svartpeppar
50 g Arla® svenskt smör
1 krossad vitlöksklyfta
4 kvistar färsk timjan
Chimichurribearnaise
200 g Arla® svenskt smör
3 msk vitvinsvinäger
2 hackade schalottenlökar
1 krossad vitlöksklyfta
1 tsk torkad dragon
1 krm svartpeppar
4 äggulor
1 msk hackad färsk dragon
1 msk hackad färsk oregano
1 msk hackad färsk mynta
1 msk hackad färsk persilja
pressad saft av ½ lime
pressad saft av ½ liten citron