Recept

Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker

Lättlagad fläskfilé i ett recept tillsammans med god sås med smak av senap och vitlök. Fräscha, ugnsstekta grönsaker till fläskfilén gör maträtten komplett.

Gör såhär

  1. Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen.
  3. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  4. Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och krydda med peppar och rosmarin.
  5. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min.
  6. Strö över persilja och servera med grönsakerna.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 45 minuter

500 g fläskfilé
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk Arla® svenskt smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk torkad rosmarin
2,5 dl Kelda® Matlagningsgrädde
2 tsk dijonsenap
172 tärning köttbuljong
1 msk hackad färsk persilja

Ugnstekta grönsaker
400 gram potatis
600 gram blandade rotfrukter t ex morötter, rödlök, squash
2 tsk Arla® svenskt smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Fluffiga och fläskiga röda viner

2020 Heritage Reserve Zinfandel, DeLoach Vineyards

Kalifornien159 kr
årgång slut

2020 Simonsig Cape Blend, Simonsig Estate

Stellenbosch99 kr
nyhet
limited

2020 Chinon Clos de la Dioterie, Charles Joguet

Loire659 krLanseringsdatum: 11/06