Recept

Gräddkokt kål i ugn med korv

Ugnsrostning tar fram kålens allra bästa sidor och gör den mjuk och lite söt. Blanda gärna olika sorters kål och korv i långpannan för extra färg och smak.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär spetskålen i klyftor och dela brysselkålen i halvor. Lägg kålen i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  3. Dela och snitta korvarna. Lägg dem i formen och tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  4. Häll grädden över kålen och strö över dragon. Fortsätt tillaga i mitten av ugnen ytterligare 5-10 min.
  5. Servera med bröd och senap

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

800 gram spetskål
200 gram brysselkål
2 krm salt
2 krm svartpeppar
300 gram råkorvar
3 dl vispgrädde
1 tsk torkad dragon
Grovt bröd
Grovkornig dijonsenap

Rekommenderade viner

Fluffiga och fläskiga röda viner