Recept

Gräddkokt kål i ugn med korv

Ugnsrostning tar fram kålens allra bästa sidor och gör den mjuk och lite söt. Blanda gärna olika sorters kål och korv i långpannan för extra färg och smak.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skär spetskålen i klyftor och dela brysselkålen i halvor. Lägg kålen i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  3. Dela och snitta korvarna. Lägg dem i formen och tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  4. Häll grädden över kålen och strö över dragon. Fortsätt tillaga i mitten av ugnen ytterligare 5-10 min.
  5. Servera med bröd och senap

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

800 gram spetskål
200 gram brysselkål
2 krm salt
2 krm svartpeppar
300 gram råkorvar
3 dl vispgrädde
1 tsk torkad dragon
Grovt bröd
Grovkornig dijonsenap

Fluffiga och fläskiga röda viner

2020 Simonsig Cape Blend, Simonsig Estate

Stellenbosch89 kr
prissänkt

2018 Single Vineyard Shiraz, Cirillo Estate

Barossa229 kr 279 kr