Recept

Grillad aubergine med mynta, russin och pinjenötter

Smakrik rätt som passar bra på buffébordet eller till grillat – kyckling, fisk eller kött. Skivor av aubergine grillas och toppas sedan med söta russin och örter.

Gör såhär

  1. Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor.
  2. Pensla dem på båda sidor med smör-&rapsolja. Salta och peppra.
  3. Grilla 2-3 min på varje sida eller tills de har fått fin färg.
  4. Lägg ut de varma skivorna på ett fat och toppa med myntablad, russin, pinjenötter och smulad vitost.
  5. Strö över flingsalt och peppar.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

För 4 personer

1 aubergine
½ dl smör-&rapsolja
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
½ kruka färsk mynta
½ dl ljusa russin
½ dl pinjenötter
200 g krämig vitost
Flingsalt
Grovmalen svartpeppar

Rekommenderade viner

Fluffiga och fläskiga röda viner