Recept

Grillad aubergine med mynta, russin och pinjenötter

Smakrik rätt som passar bra på buffébordet eller till grillat – kyckling, fisk eller kött. Skivor av aubergine grillas och toppas sedan med söta russin och örter.

Gör såhär

  1. Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor.
  2. Pensla dem på båda sidor med smör-&rapsolja. Salta och peppra.
  3. Grilla 2-3 min på varje sida eller tills de har fått fin färg.
  4. Lägg ut de varma skivorna på ett fat och toppa med myntablad, russin, pinjenötter och smulad vitost.
  5. Strö över flingsalt och peppar.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad aubergine med mynta, russin och pinjenötter

Ingredienser

För 4 personer

1 aubergine
½ dl smör-&rapsolja
½ tsk salt
½ krm svartpeppar
½ kruka färsk mynta
½ dl ljusa russin
½ dl pinjenötter
200 g krämig vitost
Flingsalt
Grovmalen svartpeppar

Fluffiga och fläskiga röda viner

2020 Heritage Reserve Zinfandel, DeLoach Vineyards

Kalifornien159 kr
årgång slut

2020 Simonsig Cape Blend, Simonsig Estate

Stellenbosch99 kr
nyhet
årgång slut