Recept

Grillad entrecôte med medelhavssmör

Grillad entrecôte blir om möjligt ännu saftigare om man grillar den i lite tjockare skivor och sedan skivar upp den vid serveringen. Kryddsmöret blir ännu godare när man vispar det och serverar det rumsvarmt.

Gör såhär

  1. Dela potatis, tomater och vitlök i halvor och fänkålen i klyftor. Pensla kött och grönsaker med smör-&rapsolja. Salta och peppra.
  2. Vispa smöret luftigt med elvisp och vispa i saffran, vitlök, timjan och flingsalt.
  3. Grilla köttet över glöd ca 3 min på varje sida. Flytta sedan köttet lite vid sidan av glöden och låt det grilla färdigt.
  4. Skär köttet i skivor lite på snedden. Servera med kryddsmör, potatis och grönsaker.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad entrecote med medelhavssmör

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 60+ minuter

2 skivor entrecôte, ca 600 g
8 kokta potatisar
4 tomater
2 hela vitlökar
1 fänkål
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
salt och peppar

Medelhavssmör
75 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt
1/2 pkt saffran
1 finriven vitllöksklyfta
1 msk hackad timjan
Flingsalt