Recept

Grillad viltburgare med enbärskräm och rostade morötter

Prova att grilla viltburgare! Den syrliga enbärskrämen lyfter viltsmaken på ett fantastiskt sätt.

Gör såhär

  1. Skär sidfläsket i små tärningar och blanda med färsen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig smet. Forma till 4 burgare.
  2. Krossa eller mixa enbären och blanda med smetana, vinäger, dijonsenap och salt.
  3. Sätt ugnen på 175ᵒ.
  4. Ansa morötterna och vänd runt dem i olja, salt och rosépeppar i en ugnssäker form. Rosta dem i mitten av ugnen ca 15 min.
  5. Skiva fänkålen tunt och blanda med citron och salt.
  6. Grilla burgarna 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta.
  7. Grilla bröden och lägg ihop dem med enbärskräm, sallad, fänkål och burgare emellan.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillad viltburgare med enbärskräm och rostade morötter 

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 45 minuter

Burgare
500 g Viltfärs
100 g rökt sidfläsk
1/2 dl hackad färsk timjan
1 ägg
1 msk dijonsenap
2 msk kallt vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
4 skivor Castello® Burger Cheddar skivad hårdost

Enbärskräm
1 msk enbär
2 dl Arla Köket® smetana
1 tsk vinäger
1 tsk dijonsenap
1 krm salt

Rostade morötter
500g rostade morötter
2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1/2 msk rosépeppar

1 fänkål
1 citron
1 krm salt
Isbergsallad
4 hamburgerbröd