Recept

Grillspett med chorizo och salsayoghurt

Enkla grillspett med supergoda tillbehör!

Gör såhär

  1. Skär köttet i 1 ½ cm tjocka skivor. Blanda det med smör-&rapsolja och soja i en skål. Skär korven i 1 cm-tjocka skivor.
  2. Rör ihop salsayoghurten och förbered tillbehören.
  3. Häll av och skölj bönorna. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela salladen i bitar.
  4. Trä upp kött och korv på grillspett eller blötlagda träspett. Grilla runt om över glöd ca 6 min.
  5. Servera grillspetten tillsammans med såsen och tillbehören.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Grillspett med chorizo och salsayoghurt

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 40 minuter

400g fläskfilé
1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
1 msk kinesisk soja
100 g chorizo

Salsayoghurt
2 dl Arla Köket® matyoghurt
1/2 dl tacosås hot
1 pressad vitlösklyfta
2 krm salt

Tillbehör
2 dl Kvibille® cheddar riven
1 burk blandade bönor
1 paprika
1 kruka krispsallad
Majschips

Fluffiga och fläskiga röda viner

2020 Heritage Reserve Zinfandel, DeLoach Vineyards

Kalifornien159 kr
årgång slut

2020 Simonsig Cape Blend, Simonsig Estate

Stellenbosch99 kr
årgång slut