Recept

Hamburgare med tre sorters lök

Saftig burgare som först sotas i torr stekpanna för att få den rökiga, grillade smaken. God med en smält skiva ost och lök i olika former.

Gör såhär

  1. Koka upp ättika, socker och vatten. Skala och skiva silverlöken tunt och lägg i en skål. Häll ättikslagen på löken och låt dra minst 1 tim.
  2. Skala rödlöken. Skiva halva löken tunt och lägg kallt vatten ca 10 min.
  3. Skär resterande rödlök grovt och sautera i smör och olja långsamt tills den har blivit mjuk.
  4. Blanda färsen med salt och peppar. Forma 4 stycken burgare och stek i en stekpanna med smöret.
  5. Avsluta med att lägga på osten på burgarna och värm eventuellt bröden i ugnen.
  6. Bred på dijonsenap på bröden och lägg ihop dem med burgare och lök emellan.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Hamburgare med tre sorters lök

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 45 minuter

600 gram köttfärs 70% högrev, 30% bringa
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla® svenskt smör
4 skivor castello® burger cheddar skivad hårdost
4 Hamburgerbröd
1 msk Dijonsenap

3 x lök:
¼ dl ättiksprit 12%
½ dl strösocker
¾ dl vatten
1 silverlök
1 rödlök
50 gram Arla® svenskt smör
1½ msk matolja