Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Hamburgare med tre sorters lök
Saftig burgare som först sotas i torr stekpanna för att få den rökiga, grillade smaken. God med en smält skiva ost och lök i olika former.
Gör såhär
- Koka upp ättika, socker och vatten. Skala och skiva silverlöken tunt och lägg i en skål. Häll ättikslagen på löken och låt dra minst 1 tim.
- Skala rödlöken. Skiva halva löken tunt och lägg kallt vatten ca 10 min.
- Skär resterande rödlök grovt och sautera i smör och olja långsamt tills den har blivit mjuk.
- Blanda färsen med salt och peppar. Forma 4 stycken burgare och stek i en stekpanna med smöret.
- Avsluta med att lägga på osten på burgarna och värm eventuellt bröden i ugnen.
- Bred på dijonsenap på bröden och lägg ihop dem med burgare och lök emellan.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Hamburgare med tre sorters lök
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 45 minuter
600 gram köttfärs 70% högrev, 30% bringa
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk Arla® svenskt smör
4 skivor castello® burger cheddar skivad hårdost
4 Hamburgerbröd
1 msk Dijonsenap
3 x lök:
¼ dl ättiksprit 12%
½ dl strösocker
¾ dl vatten
1 silverlök
1 rödlök
50 gram Arla® svenskt smör
1½ msk matolja