Recept

Högrevsburgare med bacon och cheddar

Saftiga högrevsburgare med knaperstekt bacon, krispig sallad och smakrik cheddar. Högrevsfärsen gör burgarna extra saftiga och goda. Servera med cole slaw och rostad potatis.

Gör såhär

  1. Börja med att steka baconet knaprigt i en varm stekpanna, låt rinna av på hushållspapper. Fortsätt med tillbehören.
  2. Skiva tomaterna tunt. Skala och skiva silverlöken. Skiva saltgurkan tunt på längden. Dela hamburgerbröden och rosta snittytan.
  3. Forma färsen till 4 hamburgare, salta och peppra. Stek dem i smör ca 3 min på varje sida. Lägg en ostskiva på varje hamburgare.
  4. Bred majonnäs på brödens över- och underdel. Lägg sallad och hamburgare på brödens underdel och fördela resten av tillbehören på burgarna. Lägg på överdelen.

Recepekreatör: Arla
Originalrecept: Högrevsburgare med bacon och cheddar

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter

500 g högrevsfärs
140 g bacon
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk Arla® svenskt smör
4 skivor cheddar

Tillbehör
2 tomater
1 silverlök
4 blad krispsallad
1 saltgurka
4 msk majonnäs
4 hamburgerbröd
2 msk tomatketchup