Recept

Högrevsgryta med syrad grädde och sambal

En härligt mustig gryta med syra från grädden och lite hetta från sambal. Syrad grädde balanserar och höjer upp de starka smakerna av sambal och de söta av löken. Grädden ger också en fin konsistens.

Gör såhär

  1. Skär köttet i ca 2×2 cm stora bitar. Skala och skiva löken tunt. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  2. Bryn lök och paprika i hälften av smöret, lägg åt sidan.
  3. Salta och bryn köttet i resten av smöret.
  4. Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta.
  5. Häll över buljong och sambal, koka upp.
  6. Låt köttet sjuda tills det är mört, ca 2 tim.
  7. Tillsätt den syrade grädden, resten av löken och paprikan. Smaka ev av med mer salt.
  8. Blanda alla ingredienser till spetskålsalladen.
  9. Servera grytan med riset och salladen. Toppa gärna med persilja.

Ingredienser

För 4 personer

Ingredienser
600 g högrev
2 gula lökar
1 röd paprika
3 msk smör
1 tsk salt
3 dl kalvbuljong
1 msk sambal oelek
2 dl syrad grädde

3 dl ris
½ dl hackad bladpersilja

Spetskålsallad
300 g strimlad spetskål
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk rapsolja
1 msk champagnevinäger
½ dl bladpersilja

Receptkreatör: Arla

Fluffiga och fläskiga röda viner

2018 Single Vineyard Shiraz, Cirillo Estate

Barossa279 kr

2016 Todos, Jonata

Kalifornien599 kr