Recept

Kycklingrullader

Ge kycklingen mycket smak med färskost, lufttorkad skinka och mjuka äpplen. Syrad grädde ger också såsen det lilla extra – perfekt för fredagsmys, söndagmiddag eller mitt i veckan-lyx!

Gör såhär

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fördela färskosten på kycklingskivorna, salta och peppra. Rulla ihop och rulla in kycklingen i skinkan.
  3. Dela, kärna ur och klyfta äpplena.
  4. Stek rulladerna i smör i en stekpanna tills de har fin färg runt om. Tillsätt äpplena och stek ytterligare ca 2 min.
  5. Häll på syrad grädde och cider. Låt koka på svag värme, ca 10 min.
  6. Servera med fullkornsris.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Kycklingrullader

Ingredienser

4 personer
tillagningstid: 30 minuter

500 gram kyckling minutfiléer
75 gram färskost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 skivor lufttorkad skinka
1 msk Arla® svenskt smör
2 äpplen gärna röda
2 dl Arla Ko® Syrad grädde
1 dl äppelcider
2 dl fullkornsris