Recept

Lasagne al Forno

Lasagne – en klassiker som är storfavorit hos både stora som små. Varva lasagneplattorna med köttfärs eller prova en vegetariskt lasagne nästa gång!

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem mjuka i smör i en stekpanna.
  3. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig.
  4. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, peppar och buljongtärning. Låt såsen koka ca 5 min.
  5. Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull.
  6. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min.
  7. Rör ner 2 1/2 dl av osten och smaksätt med salt.
  8. Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över resten av osten.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

Köttfärssås
400 gram köttfärs
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
Smör
400 gram krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
1 krm svartpeppar
1 tärning grönsaksbuljong
9 lasagneplattor

Ostsås
3 msk vetemjöl
7 dl mjölk
3 dl riven ost gratäng
Salt

Rekommenderade viner

Fluffiga och fläskiga röda viner