Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Oxfilé med gremolatasmör
Saftig oxfilé på en bädd av fräscha grönsaker som gör succé på helgmiddagen!
Gör såhär
- Sätt ugnen på 125°.
- Bryn oxfilén runt om i smör, salta och peppra. Stek i ugn till 60° innertemperatur. Låt köttet vila 10 min.
- Vispa smöret, vänd ner vitlök, citronskal, persilja, salt och peppar.
- Skala och skiva morötter och lök tunt. Koka morötter och bönor i lättsaltat vatten.
- Rosta pinjenötterna i torr, varm panna.
- Blanda grovt skuren sallad med morötter, bönor, lök och basilikablad.
- Rör ihop olja, vinäger, salt och peppar och häll över salladen. Strö över pinjenötter.
- Skiva köttet. Lägg en klick gremolatasmör på varje skiva. Servera med grönsakssalladen.
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Oxfilé med gremolatasmör
Ingredienser
4 personer
Tillagningstid: 1 timma
500 gram oxfilé
Svenskt Smör från Arla®
Salt och peppar
Gremolatasmör:
100 gram rumsvarmt Svenskt Smör från Arla®
1 pressad vitlöksklyfta
Rivet skal av 1 citron
1 dl hackad bladpersilja
1 krm salt
½ krm svartpeppar
Grönsakssallad:
4 morötter
1 rödlök
200 gram färsk haricots verts
2 msk pinjenötter
1 kruka romansallad
1 kruka färsk basilika
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
Salt och peppar