Recept

Pasta carbonara

Spaghetti carbonara – en älskad favorit med rökt fläsk eller bacon och grädde! Lika bra till släktmiddagen som till fredagsmyset.

Gör såhär

  1. Koka spaghettin.
  2. Skär fläsket i små tärningar. Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna.
  3. Vispa ihop grädde, salt, vitlök och hälften av osten.
  4. Rör ner fläsk och ostblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens. Strö över resten av osten och peppar.
  5. Servera pastan med äggula

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pasta carbonara

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

300 gram spaghetti
150 gram rökt fläsk
Arla® svenskt smör
1/2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
½ tsk salt
1 finhackad vitlöksklyfta
3 dl riven Kvibille® Riven ost Cheddar
2 krm nymald svartpeppar
4 äggulor

Fluffiga och fläskiga röda viner

2020 Heritage Reserve Zinfandel, DeLoach Vineyards

Kalifornien159 kr
årgång slut

2020 Simonsig Cape Blend, Simonsig Estate

Stellenbosch99 kr
nyhet
årgång slut