Recept

Pasta carbonara

Spaghetti carbonara – en älskad favorit med rökt fläsk eller bacon och grädde! Lika bra till släktmiddagen som till fredagsmyset.

Gör såhär

  1. Koka spaghettin.
  2. Skär fläsket i små tärningar. Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna.
  3. Vispa ihop grädde, salt, vitlök och hälften av osten.
  4. Rör ner fläsk och ostblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens. Strö över resten av osten och peppar.
  5. Servera pastan med äggula

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pasta carbonara

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

300 gram spaghetti
150 gram rökt fläsk
Arla® svenskt smör
1/2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
½ tsk salt
1 finhackad vitlöksklyfta
3 dl riven Kvibille® Riven ost Cheddar
2 krm nymald svartpeppar
4 äggulor

Fluffiga och fläskiga röda viner

2020 Heritage Reserve Zinfandel, DeLoach Vineyards

Kalifornien159 kr
årgång slut

2020 Simonsig Cape Blend, Simonsig Estate

Stellenbosch99 kr
nyhet
limited

2020 Chinon Clos de la Dioterie, Charles Joguet

Loire659 krLanseringsdatum: 11/06