Recept

Pasta carbonara

Spaghetti carbonara – en älskad favorit med rökt fläsk eller bacon och grädde! Lika bra till släktmiddagen som till fredagsmyset.

Gör såhär

  1. Koka spaghettin.
  2. Skär fläsket i små tärningar. Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna.
  3. Vispa ihop grädde, salt, vitlök och hälften av osten.
  4. Rör ner fläsk och ostblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens. Strö över resten av osten och peppar.
  5. Servera pastan med äggula

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

300 gram spaghetti
150 gram rökt fläsk
Smör
1/2 dl vispgrädde
½ tsk salt
1 finhackad vitlöksklyfta
3 dl riven ost
2 krm nymald svartpeppar
4 äggulor

Rekommenderade viner

Fluffiga och fläskiga röda viner

2016 Todos, Jonata

Kalifornien599 kr