Recept

Pulled beef på högrev

Pulled beef på högrev – ett ljuvligt långkok i gjutjärnsgryta. Servera gärna med en klassisk coleslaw och lite extra chilisås på sidan för de som vill ha.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta
  2. Skala löken och skär i skivor. Blanda ketchup, chipotlepasta, farinsocker, spiskummin och citronsaft, bred det på köttet. Lägg lök och vitlök runt om.
  3. Täck med lock och tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim.
  4. Dra isär köttet med en gaffel och blanda allt i grytan. Servera med till exempel coleslaw och tomater.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pulled beef på högrev

Ingredienser

6 personer
Tillagningstid: 60+ minuter

1 kilo högrev
1 gul lök
4 hackade vitlöksklyftor
1 dl tomatketchup
1 msk chipotlepasta
1 msk farinsocker
1 msk malen malen spiskummin
1 citron (pressad saft)
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar

Fluffiga och fläskiga röda viner

2020 Heritage Reserve Zinfandel, DeLoach Vineyards

Kalifornien159 kr
årgång slut

2020 Simonsig Cape Blend, Simonsig Estate

Stellenbosch99 kr
nyhet
limited

2020 Chinon Clos de la Dioterie, Charles Joguet

Loire659 krLanseringsdatum: 11/06