Recept

Pulled beef på högrev

Pulled beef på högrev – ett ljuvligt långkok i gjutjärnsgryta. Servera gärna med en klassisk coleslaw och lite extra chilisås på sidan för de som vill ha.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 150°. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta
  2. Skala löken och skär i skivor. Blanda ketchup, chipotlepasta, farinsocker, spiskummin och citronsaft, bred det på köttet. Lägg lök och vitlök runt om.
  3. Täck med lock och tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim.
  4. Dra isär köttet med en gaffel och blanda allt i grytan. Servera med till exempel coleslaw och tomater.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pulled beef på högrev

Ingredienser

6 personer
Tillagningstid: 60+ minuter

1 kilo högrev
1 gul lök
4 hackade vitlöksklyftor
1 dl tomatketchup
1 msk chipotlepasta
1 msk farinsocker
1 msk malen malen spiskummin
1 citron (pressad saft)
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar