Recept

Pulled pork med mos på jordärtskockor

Pulled pork tillagas tills den är så mör att det går att dra isär köttet, utan att använda kniv. Det är riktigt lättlagad ”comfort food” och perfekt mat till många. Stek gärna löken länge och inte för varmt, då blir den söt och god.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Salta och peppra karrén och lägg den i en ugnssäker form eller gryta.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs dem i smör på medelvärme ca 10 min.
  4. Blanda chilisås, chipotlepasta, fond, sirap och läsk. Häll såsen över köttet och lägg den stekta löken ovanpå.
  5. Lägg på lock eller täck formen med aluminiumfolie. Tillaga i mitten av ugnen ca 4 tim tills köttet lätt kan dras isär med två gafflar.
  6. Blanda köttet med såsen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Skala potatis och jordärtskockor och skär i bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 20 min. Häll av vattnet.
  8. Värm grädde och smör i en kastrull och tillsätt lite i taget medan du mosar potatis och jordärtskocka till ett fint mos. Smaka av med salt och peppar.
  9. Servera till köttet, gärna med vitlöksstekta haricots verts och stekta tomater.
  10. Garnera med bladpersilja.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Pulled pork med mos på jordärtskockor

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 60+ minuter

1 kilo benfri fläskkarré
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk Arla® svenskt smör
½ dl chilisås
1 msk chipotlepasta
1 msk oxfond
2 msk mörk sirap
2½ dl läsk av coca cola-typ

Potatis- och jordärtskocksmos

500 gram potatis
500 gram jordärtskockor
2 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
2 msk Arla® svenskt smör
Salt och peppar

Fluffiga och fläskiga röda viner

2020 Heritage Reserve Zinfandel, DeLoach Vineyards

Kalifornien159 kr
årgång slut

2020 Simonsig Cape Blend, Simonsig Estate

Stellenbosch99 kr
årgång slut