Recept

Rödvinssås

Klassisk rödvinssås är oslagbart gott till stekt eller ugnsstekt kött. Med ljuvlig smak av schalottenlök, tomatpuré och kalvfond lyfter vår rödvinssås varje maträtt.

Gör såhär

  1. Skala och finhacka löken. Koka den tillsammans med vin, vatten, kalvfond, tomatpuré och peppar ca 5 minuter.
  2. Vispa ner majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt koka 2 min. Vispa ner smöret i klickar.
  3. Servera till stekt kött t ex utskuren biff eller oxfilé.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

2 schalottenlökar
2½ dl rödvin
2 dl vatten
4 msk kalvfond
1 msk tomatpuré
1 krm vitpeppar
1 msk majsstärkelse
100 gram smör

Kryddiga och sofistikerade röda viner

2017 Château La Pervenche

Bordeaux169 kr

2016 Château Tour Sieujean

Bordeaux298 kr
95poäng

2016 Radici Taurasi, Mastroberardino

Kampanien359 kr
95poäng

2017 Barolo Serralunga d’Alba, Rivetto Dal 1902

Piemonte479 kr