Recept

Ryggbiff med fräst vitlökssmör

Vitlök och lagerblad ger smak till smöret som får småputtra i en stekpanna. Förvara gärna smöret i frysen till kommande grillfester. Det är gott till grillad biff, men också till grillade morötter och grillad rotselleri. Serverar du rätten på en buffé trancherar du köttet i förväg och lägger upp på ett vackert fat.

Gör såhär

  1. Bryn hälften av smöret med vitlök och lagerblad i en het stekpanna. Låt smöret svalna.
  2. Vispa resterande smör luftigt, sila i det andra smöret och vispa upp på nytt.
  3. Klicka ut på smörpapper och ställ i kylen fram till servering.
  4. Salta och peppra biffen och grilla den tills den har en innertemperatur på 56°, använd gärna stektermometer.
  5. Ta köttet från grillen och låt det vila, skiva upp och servera med vitlökssmöret.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

400 gram ryggbiff
200 gram smör
2 finhackade vitlöksklyftor
2 färska lagerblad
Salt och peppar

Rekommenderade viner

Kryddiga och sofistikerade röda viner