Recept

Ryggbiff med fräst vitlökssmör

Vitlök och lagerblad ger smak till smöret som får småputtra i en stekpanna. Förvara gärna smöret i frysen till kommande grillfester. Det är gott till grillad biff, men också till grillade morötter och grillad rotselleri. Serverar du rätten på en buffé trancherar du köttet i förväg och lägger upp på ett vackert fat.

Gör såhär

  1. Bryn hälften av smöret med vitlök och lagerblad i en het stekpanna. Låt smöret svalna.
  2. Vispa resterande smör luftigt, sila i det andra smöret och vispa upp på nytt.
  3. Klicka ut på smörpapper och ställ i kylen fram till servering.
  4. Salta och peppra biffen och grilla den tills den har en innertemperatur på 56°, använd gärna stektermometer.
  5. Ta köttet från grillen och låt det vila, skiva upp och servera med vitlökssmöret.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

400 gram ryggbiff
200 gram smör
2 finhackade vitlöksklyftor
2 färska lagerblad
Salt och peppar

Kryddiga och sofistikerade röda viner

2016 Château Tour Sieujean

Bordeaux298 kr
tillfälligt slut

2015 Château de Rochemorin Rouge, André Lurton

Bordeaux219 kr
prissänkt

2017 L’Appel des Sereines, François Villard

Vin de France149 kr 159 kr