Recept

Stekt biff med chilibearnaise och krispig bönsallad

Stek eller grilla köttet snabbt på hög värme så det blir rosa inuti. Skär upp och dippa i het bearnaisesås. Servera med krispiga bönor.

Gör såhär

  1. Börja med salladen. Rensa bönorna och koka ca 2 min i saltat vatten. Blanda salladen med bönorna.
  2. Rör ihop vinäger, olja, salt och peppar. Ringla dressingen över salladen.
  3. Salta och peppra köttet. Stek i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  4. Låt köttet vila några min. Skär köttet i tjocka strimlor och servera med salladen och såsen.

Ingredienser

4 personer

600 gram biff, tex ryggbiff eller entrecote
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk Smör-&rapsolja

Sallad:
60 gram blandad grönsallad
100 gram färsk haricots verts
100 gram vaxbönor
1 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
½ tsk salt
1 krm  svartpeppar

2 dl chilibearnaisesås

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 30 minuter

Eleganta och strama röda viner

bio

2018 Langhe Nebbiolo, Rivetto Dal 1902

Piemonte259 kr

2016 Barolo, Josetta Saffirio

Piemonte325 kr
98poäng