Recept

Timjankyckling med fransk senap

Kycklingfilé i en lättlagad sås med välbekant smakkombination av fransk senap och timjan.

Gör såhär

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
  2. Bryn dem i olja i en stekpanna på båda sidor.
  3. Vispa samman vatten, grädde, smulad buljongtärning, senap, timjan och vetemjöl. Häll det i pannan.
  4. Koka kycklingen i såsen under lock, ca 10 min. Strö över färsk timjan.

Serveringsförslag: Servera med kokt ris eller bulgur och grönsaker.

Tillagningstid: 30 minuter

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

500 g kycklingbröstfilé
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Olivolja
1/2 dl vatten
2 dl grädde (vispgrädde eller matlagningsgrädde efter smak)
1/2 tärning hönsbuljong
2 tsk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
1 msk vetemjöl

Rekommenderade viner

Kryddiga och sofistikerade röda viner