Recept

Timjankyckling med fransk senap

Kycklingfilé i en lättlagad sås med välbekant smakkombination av fransk senap och timjan.

Gör såhär

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
  2. Bryn dem i olja i en stekpanna på båda sidor.
  3. Vispa samman vatten, grädde, smulad buljongtärning, senap, timjan och vetemjöl. Häll det i pannan.
  4. Koka kycklingen i såsen under lock, ca 10 min. Strö över färsk timjan.

Serveringsförslag: Servera med kokt ris eller bulgur och grönsaker.

Tillagningstid: 30 minuter

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

500 g kycklingbröstfilé
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Olivolja
1/2 dl vatten
2 dl grädde (vispgrädde eller matlagningsgrädde efter smak)
1/2 tärning hönsbuljong
2 tsk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
1 msk vetemjöl

Kryddiga och sofistikerade röda viner

2016 Château Tour Sieujean

Bordeaux299 kr
95poäng

2016 Radici Taurasi, Mastroberardino

Kampanien359 kr
95poäng

2017 Barolo Serralunga d’Alba, Rivetto Dal 1902

Piemonte499 kr
94poäng