Recept

Timjankyckling med fransk senap

Kycklingfilé i en lättlagad sås med välbekant smakkombination av fransk senap och timjan.

Gör såhär

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar.
  2. Bryn dem i olja i en stekpanna på båda sidor.
  3. Vispa samman vatten, grädde, smulad buljongtärning, senap, timjan och vetemjöl. Häll det i pannan.
  4. Koka kycklingen i såsen under lock, ca 10 min. Strö över färsk timjan.

Serveringsförslag: Servera med kokt ris eller bulgur och grönsaker.

Tillagningstid: 30 minuter

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

500 g kycklingbröstfilé
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Olivolja
1/2 dl vatten
2 dl grädde (vispgrädde eller matlagningsgrädde efter smak)
1/2 tärning hönsbuljong
2 tsk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
1 msk vetemjöl

Kryddiga och sofistikerade röda viner

2016 Château Tour Sieujean

Bordeaux298 kr
tillfälligt slut

2015 Château de Rochemorin Rouge, André Lurton

Bordeaux219 kr
prissänkt

2017 L’Appel des Sereines, François Villard

Vin de France149 kr 159 kr