Recept

Trattkantarellsoppa

Med syrad grädde blir svampsoppan ännu godare, servera som en festlig förrätt eller varmrätt med nybakat bröd.

Gör såhär

  1. Skala och hacka schalottenlökarna. Bryn trattkantareller och schalottenlök i smör-&rapsolja.
  2. Lägg undan lite svamp till serveringen. Tillsätt vin och vinäger och reducera till hälften.
  3. Rör ner buljong och syrad grädde. Koka upp och låt koka på svag värme ca 20 min. Mixa soppan slät med stavmixer.
  4. Servera soppan toppad med den stekta svamp och hackad gräslök.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Trattkantarellsoppa

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 35 minuter

300 gram trattkantareller
3 schalottenlökar
2 msk Arla Köket® Smör- & rapsolja
2 dl vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
8 dl grönsaksbuljong
3 dl Arla Ko® Syrad grädde
2 msk hackad färsk gräslök

Kryddiga och sofistikerade röda viner

nyhet
94poäng

2019 Barbera d’Alba Punta, Azelia

Piemonte299 kr