Recept

Trattkantarellsoppa

Med syrad grädde blir svampsoppan ännu godare, servera som en festlig förrätt eller varmrätt med nybakat bröd.

Gör såhär

  1. Skala och hacka schalottenlökarna. Bryn trattkantareller och schalottenlök i smör-&rapsolja.
  2. Lägg undan lite svamp till serveringen. Tillsätt vin och vinäger och reducera till hälften.
  3. Rör ner buljong och syrad grädde. Koka upp och låt koka på svag värme ca 20 min. Mixa soppan slät med stavmixer.
  4. Servera soppan toppad med den stekta svamp och hackad gräslök.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

300 gram trattkantareller
3 schalottenlökar
2 msk Smör-& rapsolja
2 dl vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
8 dl grönsaksbuljong
3 dl syrad grädde 30%
2 msk hackad färsk gräslök

Rekommenderade viner

Kryddiga och sofistikerade röda viner