Recept

Aioli

Enkelt och snabbt recept på krämig aioli. Klar på en kvart och passar utmärkt till skaldjur eller fisksoppa. Aioli görs på majonnäs som du smaksätter med vitlök. Du kan också prova att byta ut en del av oljan mot olivolja om du gör majonnäsen själv. Smakas av med pressad citronsaft.

Gör såhär

  1. Blanda äggulor och senap i en skål. Tillsätt oljan under kraftig vispning i en fin stråle. Vispa till en tjock majonnäsen.
  2. Tillsätt citron och vitlök. Smaka av aiolin med salt och peppar.

Receptkreatör: Arla
Tillagningstid: 15 minuter

Ingredienser

4 personer

3 äggulor, rumsvarma
2 tsk dijonsenap
2½ dl rapsolja
1 tsk pressad citronsaft
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt
½ krm svartpeppar

Krispiga och torra vita viner

2020 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch95 kr
tillfälligt slut

2020 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2019 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien289 kr