Recept

Bakad torsk med smörsås

Baka torsken på låg värme så behåller den sin saftighet och blir inte torr. Servera fisken med en citronstinn smörsås med rom och gräslök och gärna kokt potatis till.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 100°.
  2. Skär fisken i portionsbitar, salta och lägg i en ugnssäker form.
  3. Baka i mitten av ugnen tills fisken har en innertemperatur på 40° eller tills den lätt faller isär.
  4. Värm citronsaft och vatten i en kastrull. Mixa i smöret med en stavmixer tills såsen tjocknar.
  5. Tillsätt gräslök, forell- och löjrom, smaka av med salt. Servera såsen till fisken.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

För 4 personer

2 msk Pressad citronsaft
2 msk Vatten
200 g smör
1 msk hackad färsk gräslök
1 msk forellrom
1 msk löjrom
salt

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2020 Simonsig Chardonnay, Simonsig Estate

Stellenbosch94 kr
prissänkt

2016 Chardonnay, The Paring

Kalifornien249 kr 299 kr
tillfälligt slut

2011 Château La Louvière Blanc, André Lurton

Bordeaux299 kr