Recept

Citronkyckling med oliver

Ljuvligt doftande citronkyckling kryddad med vitlök och rosmarin. En sagolik kycklinggryta hämtad ur medelhavsköket, toppad med citronklyftor.

Gör såhär

  1. Börja med att skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken.
  3. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra.
  4. Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min.
  5. Rör ner citronskal, oliver och hackad persilja. Garnera med citron och servera med potatis.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

500 gram kycklingbröstfilé
2 vitlöksklyftor
Smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm
2½ dl grädde (eller matlagningsgrädde)
1/2 tärning önsbuljong
1 tsk torkad rosmarin
1 citron (rivet skal och pressad saft av ½)
1 dl svarta oliver
1/2 kruka färsk persilja
750 gram potatis

Rekommenderade viner

Fylliga och krämiga vita viner