Recept

Fiskpaket med smörig torsk och musslor

Torsk, potatis och musslor tillsammans med smör och salladslök gottar ihop sig i paket som tillagas i ugnen. Perfekta att ha förberedda i kylen!

Gör såhär

  1. Värm ugnen till 200°.
  2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och låt svalna lite,
  3. Dela fisken i portionsbitar och salta runtom. Låt musslorna rinna av i en sil. Skiva salladslöken, skala och skiva vitlöken. Klyfta tomaterna och skiva den kokta potatisen.
  4. Lägg ut fyra ark med bakplåtspaper. Fördela potatis, fisk, vitlök, musslor, salladslök och tomater mitt på pappret. Klicka på smöret. Förslut paketen genom att tvinna ihop ändarna
  5. Tillaga i mitten av ugnen ca 20-25 min. Servera gärna med en sallad.

Tillagningstid: 40 minuter

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Fiskpaket med smörig torsk och musslor

Ingredienser

4 personer

600 gram potatis
400 gram torskrygg
1 tsk salt
1 burk blåmusslor i vatten, à ca 225 g
4 salladslökar
2 vitlöksklyftor
4 körsbärstomater
100 gram Svenskt Smör från Arla®