Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Fransk löksoppa
Klassisk soppa från Frankrike som toppas och gratineras med baguetteskivor och riven Gruyère. Den här löksoppan innehåller också rökt sidfläsk eller bacon. Värmande, enkelt och så fantastiskt gott!
Gör såhär
- Skala och skiva lök och vitlök. Tärna fläsket. Smält smöret i en rymlig kastrull. Fräs lök, vitlök och fläsk ca 5 min.
- Strö över farinsocker och låt löken få fin färg. Tillsätt vin och sjud ca 3 min.
- Häll på vatten, smulad buljong, timjan och lagerblad. Låt löksoppan koka utan lock lock ca 20 min. Smaka av med peppar.
- Sätt ugnen på 250°. Rosta eller stek bröden i smör. Grovriv osten.
- Ställ 4 ugnssäkra portionsformar på en plåt. Häll soppan i skålarna och toppa med bröd och ost. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min.
Tillagningstid: 30 minuter
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Löksoppa
Ingredienser
4 personer
4 gula lökar
2 vitlöksklyftor
100 gram rökt sidfläsk eller bacon
25 gram Svenskt Smör från Arla®
2 msk farinsocker
2 dl vitt vin
1 liter vatten
3 tärningar kyckling- eller köttbuljong
2 msk finhackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
1 lagerblad
Svartpeppar
8 skivor baguette
150 gram Falbygdens® Gruyère