Recept

Grillad regnbågslax med kryddsmör

Underbart god, grillad hel fisk. Smör som vispas och kryddas med oregano och sambal ger fisken ny spännande smak.

Gör såhär

  1. Riv lite skal från citronen till smöret. Skär den sedan i skivor.
  2. Vispa smöret till kryddsmöret luftigt med elvisp. Rör i kryddor och citronskal.
  3. Rensa och skölj fisken. Salta inuti och utanpå. Pensla utsidan med smält smör.
  4. Lägg fisken i halster, lägg på citronskivorna och kläm ihop. Grilla över glöd 5–7 min per sida.
  5. Servera med kryddsmöret.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

4 regnbågslaxar (kan bytas ut mot annan fisk, exempelvis aborre)
1 citron
1 tsk salt
1 msk smör

Kryddsmör
75 gram smör, rumsvarmt
1 tsk torkad oregano
2 krm sambal oelek
½ tsk flingsalt

Rekommenderade viner

Krispiga och torra vita viner