Recept

Hummer med rostad morotskräm och hasselnötsdressing

Hummer är alltid en njutning i sig! Här serverar vi ljuvliga marinerade hummerstjärtar med en underbar, söt kräm på rostade morötter och en dressing på hummerfond.

Gör såhär

  1. Skala hummerstjärtarna och dela dem på längden.
  2. Rör ihop marinaden och lägg i hummern. Marinera i kyl minst 2 tim.
  3. Skala morötterna. Skär hälften i långa band med en potatisskalare.
  4. Koka samman citronsaft och socker, lägg i morotsbanden och kyl ner.
  5. Sätt ugnen på 175°. Rosta resten av morötterna i mitten av ugnen tills de är helt mjuka.
  6. Bryn smöret och mixa med rostade morötter och crème fraiche. Smaka av med salt.
  7. Koka samman smör och hummerfond till dressingen tills ½ dl återstår. Blanda med citronsaft och hasselnötter.
  8. Värm hummern försiktigt i sin marinad.
  9. Servera med ljummen morotskräm, morotsband och hasselnötsdressing.
  10. Garnera med dill.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

2 kokta hummerstjärtar

Marinad
Rivet skal och saft av 1 citron
2 msk olivolja
2 hackade vitlöksklyftor
5 kvistar färsk timjan
1 krm salt
½ krm svartpeppar

Morotsvarianterna
400 g morötter
1 dl pressad citron
1 dl strösocker
50 g smör
½ dl crème fraîche

Hasselnötsdressing
1 msk smör
1 dl hummerfond
1 msk pressad citron
½ dl hackade, rostade hasselnötter
färsk dill

Rekommenderade viner

Fylliga och krämiga vita viner

årgång slut