Recept

Krutonger med friterad grönkål och löjrom

Lyxiga snittar med löjrom får sällskap av krämig smetana och krispig grönkål. De passar också bra som lättare förrätt. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Gör såhär

  1. Skär varje brödskiva i 3 avlånga stavar.
  2. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i smöret.
  3. Häll oljan i en kastrull.
  4. Plocka grönkålen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen med olja. Värm till 140° under försiktig omrörning. Grönkålen ska bli krispig.
  5. Ta upp och lägg grönkålen på hushållspapper, salta.
  6. Klicka smetanan på varje krutong och toppa med grönkål och löjrom. Klipp krasse över.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

För 12 snittar

Ingredienser
4 skivor formbröd
smör att steka i
100 g grönkål
1/2 dl solros- eller frityrolja
½ tsk salt
½ dl creme fraiche eller smetana
50 g löjrom
½ ask krasse

Krispiga och torra vita viner

2019 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2020 Château Bonnet Blanc, André Lurton

Bordeaux95 kr

2020 Fiano di Avellino, Mastroberardino

Kampanien169 kr