Recept

Krutonger med friterad grönkål och löjrom

Lyxiga snittar med löjrom får sällskap av krämig smetana och krispig grönkål. De passar också bra som lättare förrätt. Receptet är skapat av Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.

Gör såhär

  1. Skär varje brödskiva i 3 avlånga stavar.
  2. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i smöret.
  3. Häll oljan i en kastrull.
  4. Plocka grönkålen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen med olja. Värm till 140° under försiktig omrörning. Grönkålen ska bli krispig.
  5. Ta upp och lägg grönkålen på hushållspapper, salta.
  6. Klicka smetanan på varje krutong och toppa med grönkål och löjrom. Klipp krasse över.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Krutonger med friterad grönkål och löjrom

Ingredienser

För 12 snittar
tillagningstid: 45 minuter

Ingredienser
4 skivor formbröd
Arla® svenskt smör att steka i
100 g grönkål
1/2 dl solros- eller frityrolja
½ tsk salt
½ dl Arla Köket® Smetana
50 g löjrom
½ ask krasse