Recept

Mormors kyckling

Mormors kyckling med riktig gräddsås och krispigt bacon på toppen. Underbart gott med kokt potatis.

Gör såhär

  1. Börja med att tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skala och hacka vitlöken.
  3. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna.
  4. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min.
  5. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av.
  6. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet.
  7. Servera med potatisen.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

500 g kycklingbröstfilé
2 vitlöksklyftor
Smör
2½ dl vispgrädde
1 tärning hönsbuljong
2 tsk dijonsenap
½ dl grovhackad färsk gräslök
¼ gurka
140 g bacon
750 g potatis, gärna färskpotatis

Krispiga och torra vita viner

2020 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch95 kr
tillfälligt slut

2020 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2019 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien289 kr