Recept

Mormors kyckling

Mormors kyckling med riktig gräddsås och krispigt bacon på toppen. Underbart gott med kokt potatis.

Gör såhär

  1. Börja med att tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skala och hacka vitlöken.
  3. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna.
  4. Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 min.
  5. Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt det rinna av.
  6. Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet.
  7. Servera med potatisen.

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Klassisk sommarkyckling

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

500 g kycklingbröstfilé
2 vitlöksklyftor
Smör
2½ dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
1 tärning hönsbuljong
2 tsk dijonsenap
½ dl grovhackad färsk gräslök
¼ gurka
140 g bacon
750 g potatis, gärna färskpotatis

Krispiga och torra vita viner

nyhet

2022 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch109 kr
nyhet

2022 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz185 kr

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien329 kr