Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. När du använder vår webbsida godkänner du vår integritetspolicy.
Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på sajten.
Recept
Moules frites
Vin- och gräddkokta blåmusslor med nyfriterad pommes frites känns riktigt lyxigt, men är både billigt och enkelt att lyckas med. Var noga med att tvätta musselskalen väl och släng bort de som är trasiga eller inte stänger sig när du knackar på dem.
Gör såhär
- Rensa och skölj musslorna. Ta bort de som är öppna och trasiga.
- Skala och finhacka lök, morot och rotselleri. Fräs det i smör i en stor gryta utan att det tar färg.
- Tillsätt vinet, koka upp, lägg i musslorna och sätt på locket. Sjud ca 5 min.
- Häll på grädden, koka upp och rör ner persiljan precis innan servering.
- Släng de musslor som inte öppnat sig. Servera med nyfriterade pommes frites.
Tillagningstid: 30 minuter
Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Moules frites
Ingredienser
4 personer
2 kilo blåmusslor
1 gul lök
1 morot
50 gram rotselleri
1 msk Svenskt Smör från Arla®
2 dl torrt vitt vin
½ dl hackad bladpersilja
3 dl Arla Ko® Färsk vispgrädde
Till servering:
600 gram pommes frites, gärna hemlagade