Recept

Moules frites

Vin- och gräddkokta blåmusslor med nyfriterad pommes frites känns riktigt lyxigt, men är både billigt och enkelt att lyckas med. Var noga med att tvätta musselskalen väl och släng bort de som är trasiga eller inte stänger sig när du knackar på dem.

Gör såhär

  1. Rensa och skölj musslorna. Ta bort de som är öppna och trasiga.
  2. Skala och finhacka lök, morot och rotselleri. Fräs det i smör i en stor gryta utan att det tar färg.
  3. Tillsätt vinet, koka upp, lägg i musslorna och sätt på locket. Sjud ca 5 min.
  4. Häll på grädden, koka upp och rör ner persiljan precis innan servering.
  5. Släng de musslor som inte öppnat sig. Servera med nyfriterade pommes frites.

Tillagningstid: 30 minuter

Receptkreatör: Arla
Originalrecept: Moules frites

Ingredienser

4 personer

2 kilo blåmusslor
1 gul lök
1 morot
50 gram rotselleri
1 msk Svenskt Smör från Arla®
2 dl torrt vitt vin
½ dl hackad bladpersilja
3 dl Arla Ko® Färsk vispgrädde

Till servering:
600 gram pommes frites, gärna hemlagade