Recept

Nizzasallad med kall sås

En klassisk sallad från Franska Rivieran. Njut av läckra smakkombinationer och vackra färger.

Gör såhär

  1. Koka potatisen, låt svalna.
  2. Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå kallt ca 30 min.
  3. Koka haricots verts och spola dem kalla.
  4. Skala löken. Skär potatis, lök och tomater i skivor. Dela salladen i bitar. Skala äggen och skär i klyftor.
  5. Låt tonfisk och sardeller rinna av men spara 3 msk av oljan.
  6. Blanda alla grönsaker med oljan i en vid skål. Lägg i äggklyftor, tonfisk, sardeller och oliver. Ringla över lite av såsen.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

4 färskpotatisar
250 g färsk haricots verts
1/2 rödlök
2 tomater
4 dl sallad
2 kokta ägg
400 g tonfisk i olja
1 burk sardellfiléer
20 svarta oliver

Sås
2 dl gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk finhackad gul lök
2 msk hackad färsk gräslök
1 krm salt
1 krm peppar

Rekommenderade viner

Krispiga och torra vita viner