Recept

Paella

Spansk paella – färgstark och festlig – med saffran, räkor och avorioris. Tillaga och servera den gärna i en stor wok.

Gör såhär

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör i en tjockbottnad, stor gryta eller wok. Rör i saffran och ris.
  2. Häll på vatten och fond. Låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min.
  3. Rör ihop smör, limesaft och sambal oelek.
  4. Skala räkorna, men spara några oskalade till garnering.
  5. Kärna ur paprikan. Skär paprika, tomater och kyckling i bitar. Låt musslorna rinna av.
  6. Rör ner kryddsmöret i klickar i riset och eventuellt mer vatten. Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Lägg på locket och låt allt bli varmt. Strö över persilja.

Receptkreatör: Arla
originalrecept: Paella

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 60 minuter

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk Arla® svenskt smör
1/2 pkt saffran à 0,5 g
2 1/2 dl avorioris
5 dl vatten
3 msk kycklingfond
40 g Arla® svenskt smör
pressad saft av 1 lime
1 krm sambal oelek
500 g stora räkor med skal
1 paprika
3 tomater
1 grillad kyckling
225 g musslor
1/2 dl grovhackad färsk persilja