Recept

Snabb hollandaise

En klassisk hollandaisesås där vi har förenklat momenten så du snabbt får ihop din favoritsås. Här hittar du vår rekommendation på vin till hollandaise.

Gör såhär

  1. Smält smöret och häll upp det i en liten kanna för att svalna.
  2. Blanda citron, vatten och äggulor i en kastrull. Vispa på låg värme tills det tjocknar och är ca 66°. Dra kastrullen från värmen.
  3. Tillsätt smöret i en tunn stråle under ständig vispning. När allt smör vispats in ska såsen vara tjock och blank. Smaksätt med cayennepeppar och salt.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

250 gram smör
1½ msk citronsaft
1½ msk vatten
2 äggulor
1 krm cayennepeppar
1 krm salt

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2018 Family White, Badenhorst Family Wines

Swartland269 kr