Recept

Sparris med lax och citron

En lyxig och lättlagad förrätt med lax och sparris som du svänger ihop på bara några minuter!

Gör såhär

  1. Skala den vita sparrisen med potatisskalare, börja alldeles under knoppen. Den gröna behöver inte skalas. Skär av den nedersta träiga delen.
  2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten så att den är knappt mjuk, 2 – 3 min för den gröna och 20 – 30 min för den vita.
  3. Ta upp sparrisen och låt den rinna av ordentligt.
  4. Rör ihop såsen.
  5. Lägg sparrisen i högar på tallrikar. Lägg på laxen och klicka över såsen.

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

400 g färsk vit eller grön färsk sparris
4 skivor kallrökt lax

Sås
2 dl crème fraîche
rivet skal och pressad saft av ½ citron
1 msk honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Krispiga och torra vita viner

2019 The Mira Sauvignon Blanc, Uva Mira

Stellenbosch199 kr

2019 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz159 kr

2020 Château Bonnet Blanc, André Lurton

Bordeaux95 kr

2020 Fiano di Avellino, Mastroberardino

Kampanien169 kr