Recept

Stekt fisk med skaldjurssås

Riktig pubmat med extra karaktär av Guinness, eller annan stout, i såsen.

Gör såhär

  1. Salta och vänd fisken i mjöl, ägg och ströbröd.
  2. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör&rapsolja i en kastrull. Rör i mjölet och späd med öl och grädde.
  3. Koka upp under vispning. Låt koka ca 3 min. Tillsätt fond, timjan och peppar.
  4. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida.
  5. Rör ner skaldjuren i såsen.
  6. Servera med pommes frites eller ugnsbakad potatis

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

600 gram torskfilé
1 tsk salt
3 msk vetemjöl
1 uppvispat ägg
1 dl ströbröd
Smör-&rapsolja

Pommes frites eller ugnsbakad potatis

Sås:
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
1 dl stout, exempelvis Guinness
2½ dl grädde
2 tsk skaldjursfond
2 msk hackad färsk timjan
½ krm cayennepeppar
100 gram skalade räkor
100 gram musslor

Fylliga och krämiga vita viner

2018 Estate Chardonnay, Paul Cluver

Elgin219 kr

2020 Simonsig Chardonnay, Simonsig Estate

Stellenbosch94 kr
prissänkt

2016 Chardonnay, The Paring

Kalifornien249 kr 299 kr

2011 Château La Louvière Blanc, André Lurton

Bordeaux279 kr