Recept

Stekt fisk med skaldjurssås

Riktig pubmat med extra karaktär av Guinness, eller annan stout, i såsen.

Gör såhär

  1. Salta och vänd fisken i mjöl, ägg och ströbröd.
  2. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör&rapsolja i en kastrull. Rör i mjölet och späd med öl och grädde.
  3. Koka upp under vispning. Låt koka ca 3 min. Tillsätt fond, timjan och peppar.
  4. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida.
  5. Rör ner skaldjuren i såsen.
  6. Servera med pommes frites eller ugnsbakad potatis

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer

600 gram torskfilé
1 tsk salt
3 msk vetemjöl
1 uppvispat ägg
1 dl ströbröd
Smör-&rapsolja

Pommes frites eller ugnsbakad potatis

Sås:
2 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
1 dl stout, exempelvis Guinness
2½ dl grädde
2 tsk skaldjursfond
2 msk hackad färsk timjan
½ krm cayennepeppar
100 gram skalade räkor
100 gram musslor

Rekommenderade viner

Fylliga och krämiga vita viner

årgång slut