Recept

Ugnsstekt laxsida

Dilldoftande ugnsstekt lax är en lättlagad rätt som passar utmärkt på buffén, släktkalaset eller annan festlig middag för många.

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg laxen med skinnsidan ner i en smord långpanna. Salta och peppra. Blanda dill med crème fraiche och bred över fisken.
  3. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med färsk dill och citron.
  4. Servera med valfritt tillbehör – gärna potatis och en god sallad

Receptkreatör: Arla

Ingredienser

4 personer
Tillagningstid: 30 minuter

1,5 kilo färsk lax med skinn kvar
1,5 tsk salt
1 krm grovstött vitpeppar
1 dl hackad färsk dill
2 dl Arla Köket® crème fraiche
Till garnering: färsk dill och citron
Ditt favorittillbehör – exempelvis potatis och en god sallad

Krispiga och torra vita viner

2021 Simonsig Chenin Blanc, Simonsig Estate

Stellenbosch98 kr

2021 Riesling Tradition, Philipp Kuhn

Pfalz169 kr

2020 Ekam Riesling Albarino, Castell d’Encus

Katalonien331 kr